Een dakkapel laten plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel kan erg snel gaan, maar kan soms ook verschillende weken in beslag nemen. Het plaatsen van een dakkapel staat uit een aantal stappen. In dit artikel willen we toelichten wat men rekening mee moet houden bij het plaatsen van een dakkapel en wat de prijzen ongeveer zijn.

Prijzen dakkapel

Natuurlijk kunnen we niet 1 vaste prijs geven voor een dakkapel omdat iedere woning anders is en er vele verschillen zijn op het gebied van smaak, gebruikte materialen en grootte. Zo worden er prefab dakkapellen geleverd van prijzen tussen de €3000 en €4500. Deze prijzen zijn inclusief het plaatsen van de dakkapel. Wanneer u een dakkapel door een bouwbedrijf laat maken die met de traditionele werkwijze te werk gaan, zal de prijs ongeveer 25% hoger liggen.

Prefab dakkapellen

Een prefab dakkabel plaatsen gaat vaak redelijk snel. Dat komt omdat alle onderdelen al in de fabriek gemaakt worden en ook vaak worden samegesteld. Zo hoeft er bij het plaatsen van de dakkapel slechts een kraanwagen aan te pas te komen die de dakkapel in 1 stuk omhoog tilt en vervolgens meteen kan plaatsen. Dit kan vaak in 1 dag klaar zijn, dan zal de leverancier ‘s ochtends eerst een gat in het dak maken en het bijkomende sloopmateriaal afvoeren. Vervolgens zal de dakkapel op het dak getild worden en moeten de aansluitingen en afvoeren worden afgewerkt.

Traditionele dakkapel bouw

Bij het bouwen van dakkapellen op traditionele wijze wordt de dakkapel ter plaatse vervaardigd. Hiervoor kunt u een lokaal bouwbedrijf zoals bijvoorbeeld Cloin Totaal Bouw inschakelen. Het bouwbedrijf zal eerst een uitsparing in het dak maken en vervolgens een basisconstructie bouwen. Het bouwbedrijf zal er vervolgens voor zorgen dat het dak zo goed mogelijk waterdicht gemaakt wordt, zodat in de overlap geen regen de woning kan binnendringen. Daarna worden alle andere onderdelen zoals kozijnen, zijwanden, boeiborden, aansluitingen en afvoer geplaatst. Afhankelijk van het bouwbedrijf en de eisen van de klant kan dit enkele dagen tot soms weken duren. Bij het plaatsen van een traditionele dakkapel moet men rekening houden met eventueel geluidsoverlast en het plaatsen van een afvalcontainer. Het grote voordeel van een traditioneel gebouwde dakkapel is dat men op deze manier een unieke op maat gemaakte dakkapel heeft, die precies voldoet aan uw eisen en wensen.