Kwalitatief goede knelfittingen van Bonfix

Bonfix is welbekend onder de bouw- en installatietechniek als leverancier van superieure knelfittingen. Het bedrijf zelf bestaat relatief kort, maar omdat de producten van hoge kwaliteit zijn, goed geprijsd en snel geleverd worden hebben ze in een korte tijd een belangrijk deel van de Nederlandse markt tot zich genomen. De knelfittingen van Bonfix in messing staan dan ook erg goed bekend vanwege de superieure kwaliteit. Ze zijn namelijk gemaakt van hoogwaardige en eigen geproduceerde messing en een soepel draaiende knelmoer. Bovendien bieden ze op elke knelfitting 20 jaar garantie aan en hebben ze een zeer breed assortiment waar je uit kan kiezen.

Een messing Bonfix knelfitting is geschikt voor hergebruik

Naast de kwaliteitskenmerken van de messing knelfittingen biedt Bonfix haar klanten een breed assortiment van producten die makkelijk te monteren zijn met standaard gereedschap en de keurmerken van KIWA-ATA-, GASTEC QA- en KVGB bevatten. De fittingen zijn toepasbaar op zowel metalen als kunststofbuizen en kunnen gas, water en lucht doorlaten. De moeren voldoen aan het GO en NO GO kaliber en bevatten ze een gedraaide wartelmoer met meerdere en maatvaste sleutelvakken. Bovendien zijn ze perfect afgewerkt en mooi vormgegeven en is hergebruik van de fittingen geen probleem. Op dit moment richten ze zich vooral op de groothandel, maar in de nabije toekomst wil Bonfix knelfittingen haar marketingstrategie uitbreiden tot eindverbruikers. Denk hierbij aan installateurs en monteurs. Dit betekent ook een uitbreiding van het assortiment en bredere promotieactiviteiten.

Coen Bouwmeester

Bonfix knelfittingen werkt samen met het team van de Apeldoornse motorcoureur Coen Bouwmeester die in één van de twee hoogste autorace klassen in Nederland, Open Nederlands Kampioenschap Supersport rijdt. Zo wil het bedrijf haar producten op een sportieve en vlotte manier promoten. Bij Bonfix staat namelijk presentatie, gezelligheid en sfeer centraal en dit willen ze gebruiken om hun producten op een snelle en flitsende wijze aan te bieden aan een breed publiek. De samenwerking met Coen Bouwmeester maakt het mogelijk voor relaties om een kijkje achter de schermen van de professionele motorracerij te nemen. Kijk voor de installatievideo van een ander Bonfix product – de vorstvrije gevelkraan – op https://youtu.be/TsOXRqx2CYQ

Wat komt er kijken bij het bouwen van een schuur?

Heeft u ook zo’n behoefte aan een ruimte voor uzelf of wilt u gewoon graag een plek om spullen op te bergen? Dan is een schuur in de tuin natuurlijk een ideale oplossing. Deze kunt u geheel naar eigen invulling (laten) maken, maar u moet ook weten wat de punten van aandacht zullen zijn. Daarom zullen wij u op dit gebied voldoende proberen te adviseren, zodat er geen problemen kunnen ontstaan.

Juiste materialen

Bij het bouwen van een schuur moet u goed letten op de materialen die u gaat gebruiken. Natuurlijk hangt dit ook gedeeltelijk af van uw persoonlijke wensen en behoeften, maar ook de functionaliteit moet goed zijn. Wilt u dus vaak in de schuur vertoeven en ook in de winterse periode? Zorg er dan voor dat de schuur voldoende geïsoleerd is.
Heeft u een puntdak op uw schuur gewild? Dan moet u rekening houden met de hoogte van de nok, want in sommige gevallen moet er een vergunning worden aangevraagd bij de lokale gemeente.

Uitbesteden

Weet u vooraf al dat u twee linker handen heeft en dus niet aan de slag wil en kan gaan met de schuur? Dan moet u natuurlijk op zoek gaan naar iemand die dit wel in de vingers heeft. Het mooiste is natuurlijk als u iemand uit persoonlijke kringen kan strikken. Het is financieel een stuk aantrekkelijker, maar ook qua communicatie zal het beter verlopen.
Heeft u niemand kunnen vinden? Zorg er dan voor dat u verschillende timmermannen met elkaar vergelijkt en zodoende te beste keuze komt.

Zelf de klus klaren

Bent u van plan om het gehele bouwproces zelf in handen te nemen dan moet u ervoor zorgen dat u voldoende kennis op doet. Zelf een schuur bouwen kan namelijk een aantal moeilijkheden met zich mee brengen en al helemaal wanneer er weinig tot geen ervaring is. Ga dus eens op internet opzoek naar praktische tips omtrent de bouw, zodat u weet waar u aan begint.

Wat is de beste plaats voor een jacuzzi?

Iedereen die een jacuzzi heeft mag zichzelf de hemel in prijzen, want wat is er nu niet fijner dan even lekker ontspannen en de boel de boel te laten? Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en gewoon relaxen in je eigen comfortzone. Dat zou voor de meesten het droombeeld zijn van een eigen jacuzzi in huis hebben. Mensen die er net één hebben aangeschaft kijken nu al reikhalzend uit naar dat moment, maar voor het zover is staan ze nog voor een dilemma; waar kan je deze installeren en wat is nu de beste plek? We zetten de opties even op een rij.

In de tuin

Het merendeel van de jacuzzi’s worden over het algemeen in de tuin geplaatst. Het is namelijk bewezen dat het beter is voor je lichaam als deze zich in de buitenlucht bevindt. Helemaal in de wintermaanden doet een warme jacuzzi die buiten staat goed voor je lichaam. Echter zijn niet modellen geschikt om in de tuin te plaatsen. Let daar dus op bij de aanschaf van een jacuzzi. Indien je er één hebt die wel geschikt is voor de tuin is het belangrijk dat je deze wel dicht bij huis plaatst. Het is namelijk niet fijn om in de wintermaanden zonder kleren buiten te lopen. Ook is het beter om de jacuzzi in open lucht te installeren en niet onder bomen vanwege bladeren en vogels. Eventueel zou je er ook een windscherm voor kunnen installeren zodat je niet meteen kou vat.

In de badkamer

Normaliter worden jacuzzi’s dus in de tuin geplaatst, maar het is ook mogelijk om deze in huis te installeren. Echter moet je dan wel met meerdere punten rekening houden. Eén van die punten is de ruimte die een jacuzzi inneemt. In de tuin heb je vaak genoeg ruimte, maar als je de badkamer bekijkt, is dit maar een klein hok. Een jacuzzi neemt dus veel ruimte in beslag. Belangrijk is dus dat de ruimte groot genoeg is. Ook moet je rekening houden met dat een jacuzzi niet eenvoudig door een deuropening kan. Pak deze dus pas uit in de juiste ruimte. Tevens moet je ook letten op de ondergrond, want een jacuzzi weegt nu eenmaal enkele honderden kilo’s. Indien je aan deze punten kan voldoen is het geschikt om een jacuzzi in jouw badkamer te plaatsen.

Hoe voorkom ik een dak lekkage?

Voorkomen is inderdaad het juiste woord. Want voorkomen is beter dan genezen. Helaas is het niet mogelijk om vrij wel snel te zien of je dak in een zwakkere staat. Je gaat niet elke dag het dak op om te kijken of alles in orde is. Helaas valt het niet zo snel op of de conditie van het dak in orde is je gaat niet elke dag het dak op. Plan daarom ongeveer twee keer per jaar een moment waarop je de ladder uit de schuur haalt en het dak inspecteert.

Oké het moment is aangebroken, en nu? Zorg dat je natuurlijk wel veilig op de ladder staat, maak het dak vrij van bladeren en vuil.

Om dak lekkage te voorkomen hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet:

  1. Loop regelmatig een rondje om het huis om te kijken of er sprake is van een beginnende dak lekkage of het dak zwakke plekken heeft. Veel woningen die voor 1985 gebouwd zijn, zijn niet goed geïsoleerd. Dan is het belangrijk dat je goed in de gate houdt of er zwakke plekken zijn. Als je een rondje gaat lopen om je huis is het aan te raden om een rondje te lopen als er sprake is van noodweer, de meeste schade aan daken worden veroorzaakt door noodweer.
  2. De buitenkant is natuurlijk ontzettend belangrijk maar de binnenkant ook, het is daarom ook belangrijk om te kijken of erbinnen ook sprake is van schade aan je dak of beginnende lekkages.
  3. Het is zeker aan te raden om jaarlijks een loodgieter bedrijf in te huren de kans is erg klein dat je over die kennis beschikt van lekkages.

Als je een loodgietersbedrijf in huurt die na kijkt of je dak geen last heeft van schade die kan uitgroeien tot lekkages. Door dit ieder jaar te doen kun je een beginnende lekkage op tijd ontdekken en dus nog op tijd maatregelen treffen.

Is het nodig om elk jaar een bedrijf in te huren? Jazeker als je dat niet elk jaar doet en je een lekkage krijgt dan zijn de koste ontzettend hoog. Als je elk jaar een bedrijf in huurt ben je natuurlijk veel goedkoper uit.  Een dak lekkage is eenvoudig te herkennen door het binnendringen van vocht. Op dit moment bent u dan eigenlijk al te laat. De schade is al aangericht. Voorkom meer schade door direct een expert in te schakelen om de lekkage van het dak te herstellen.

Voorkomen is beter dan genezen.

Het aanleggen van een tuin doe je zo

Een kwalitatieve en sfeervolle tuin is natuurlijk zeer interessant om aan te leggen. Op deze manier kunt u tot rust komen in uw tuin, activiteiten organiseren en mensen ontvangen in de tuin en dan natuurlijk vooral in de zomerse periode. Wanneer u aan de slag gaat met uw tuin zijn er een aantal aspecten waar u de aandacht op moet vestigen. Wij zullen u in dit artikel voorzien van een aantal praktische tips en tricks rondom de aanleg van een tuin.

Kosten

Het aanleggen van een tuin is natuurlijk niet gratis en hier moet u dan ook rekening mee houden. Allereerst moet u de afweging maken of u de aanleg gaat uitbesteden aan een hovenier of dat u de klus zelf zal realiseren. Heeft u geen ervaring met het klussen in de tuin? Dan raden wij u aan om een aantal hoveniers een vrijblijvende offerte op te laten stellen. Zo heeft u een duidelijk inzicht in de werkwijze, de kosten en het type persoon dat u voor u heeft.
De meeste overige kosten gaan zitten in de aanschaf van extra’s in de tuin, zoals een betrouwbare tuinkas of een mooie vijver. Heeft u hier geen budget voor? Geen probleem! Er zijn tal van andere manieren om uw tuin op een sfeervolle manier in te richten.

Het inrichten

Er zijn een aantal stappen voor het inrichten en ontwikkelen van een nieuwe tuin. U moet allereerst beginnen met het maken van een ontwerp dat past bij uw wensen en behoeften. U kunt gemakkelijk inspiratie opdoen in verschillende bladen, op beurzen of gewoon bij u in de straat.
Hiernaast moet u zorgen dat alles zal passen in de tuin. Het inmeten is dus een belangrijk aspect bij het aanleggen, want hierdoor weet u of het allemaal wel of niet past. Hierna is het verstandig om het grondwerk op een goede manier te doen. Vaak moet u hier voor iemand inhuren, want er zijn de nodige gereedschappen voor nodig. Hierna is het tijd voor het straatwerk, de tuinafscheiding en de beplanting. Dit zou u eventueel zelf kunnen uitvoeren ook al heeft u geen ervaring.

Wat is PVC en wat kun je ermee?

Wat is PVC?

PVC is polyvinylchloride, en dat wordt in het woordenboek omschreven als een plastische kunststof. Het bezit de eigenschap dat het gemakkelijk in een andere vorm gebracht kan worden. Dit gebeurd door middel van extrusie, spuitgieten of walsen, ook wel kalanderen genoemd. Vandaar dat je er nogal veel toepassingen van ziet; PVC buizen, PVC koppelingen, onderdelen voor kranen, rioleringen, slangen en allerhande hulpstukken. Ook PVC platen, wel of niet transparant zijn verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor afdakjes en daklicht.

Waar kun je PVC voor gebruiken?

PVC wordt natuurlijk veel gebruikt in de bouw en industrie. Vooral leidingsystemen worden er veel van gemaakt, zowel binnen- als buitenrioleringen. Niet te vergeten de PVC buizen voor elektradraden en de bijbehorende koppelstukken en hoekverbindingen. Maar ook klemmen, pluggen, etc. en lichtplaten voor in de bouw. Het is een heel makkelijk te bewerken materiaal, waardoor het een geliefd en veel gebruikt artikel is. Zelfs de beroemde windmachines van Kris Verburgh zijn er van gemaakt. Bovendien is het ook nog eens redelijk goedkoop en duurzaam. Leidingsystemen kunnen wel honderd jaar mee gaan en kunnen daarna ook nog eens worden gerecycled.

Hoe bewerk en verwerk je PVC?

Zoals gezegd is PVC makkelijk te bewerken. Het is een zacht materiaal, zodat je het simpel kunt zagen en vijlen. Je kunt er in boren, schroeven en het is zelfs te buigen. De buizen zijn door middel van koppelingen van hetzelfde materiaal maar dan iets groter aan elkaar te verlijmen en platen kun je bijvoorbeeld schroeven of in U-profielen schuiven en wel of niet vastlijmen.

Een dakkapel laten plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel kan erg snel gaan, maar kan soms ook verschillende weken in beslag nemen. Het plaatsen van een dakkapel staat uit een aantal stappen. In dit artikel willen we toelichten wat men rekening mee moet houden bij het plaatsen van een dakkapel en wat de prijzen ongeveer zijn.

Prijzen dakkapel

Natuurlijk kunnen we niet 1 vaste prijs geven voor een dakkapel omdat iedere woning anders is en er vele verschillen zijn op het gebied van smaak, gebruikte materialen en grootte. Zo worden er prefab dakkapellen geleverd van prijzen tussen de €3000 en €4500. Deze prijzen zijn inclusief het plaatsen van de dakkapel. Wanneer u een dakkapel door een bouwbedrijf laat maken die met de traditionele werkwijze te werk gaan, zal de prijs ongeveer 25% hoger liggen.

Prefab dakkapellen

Een prefab dakkabel plaatsen gaat vaak redelijk snel. Dat komt omdat alle onderdelen al in de fabriek gemaakt worden en ook vaak worden samegesteld. Zo hoeft er bij het plaatsen van de dakkapel slechts een kraanwagen aan te pas te komen die de dakkapel in 1 stuk omhoog tilt en vervolgens meteen kan plaatsen. Dit kan vaak in 1 dag klaar zijn, dan zal de leverancier ‘s ochtends eerst een gat in het dak maken en het bijkomende sloopmateriaal afvoeren. Vervolgens zal de dakkapel op het dak getild worden en moeten de aansluitingen en afvoeren worden afgewerkt.

Traditionele dakkapel bouw

Bij het bouwen van dakkapellen op traditionele wijze wordt de dakkapel ter plaatse vervaardigd. Hiervoor kunt u een lokaal bouwbedrijf zoals bijvoorbeeld Cloin Totaal Bouw inschakelen. Het bouwbedrijf zal eerst een uitsparing in het dak maken en vervolgens een basisconstructie bouwen. Het bouwbedrijf zal er vervolgens voor zorgen dat het dak zo goed mogelijk waterdicht gemaakt wordt, zodat in de overlap geen regen de woning kan binnendringen. Daarna worden alle andere onderdelen zoals kozijnen, zijwanden, boeiborden, aansluitingen en afvoer geplaatst. Afhankelijk van het bouwbedrijf en de eisen van de klant kan dit enkele dagen tot soms weken duren. Bij het plaatsen van een traditionele dakkapel moet men rekening houden met eventueel geluidsoverlast en het plaatsen van een afvalcontainer. Het grote voordeel van een traditioneel gebouwde dakkapel is dat men op deze manier een unieke op maat gemaakte dakkapel heeft, die precies voldoet aan uw eisen en wensen.

Woningontruiming

Wanneer iemand gaat verhuizen zal er vaak een verhuisbedrijf worden ingeschakeld. Wanneer iemand naar een seniorenwoning verhuisd of tot overlijden komt zal de woning vaak compleet ontruimd moeten worden.

Vaak worden de belangrijkste spullen door familieleden en kennissen verhuisd, maar de overgebleven spullen blijven vaak staan. Zeker na een overlijden hebben familieleden of kennissen vaak veel moeite met het leegtrekken van de woning. Hiervoor zijn er mogelijkheden om een woningontruimer in te schakelen. De woningontruimer kan er voor zorgen dat de complete inboedel verwijdert wordt en eventueel wordt doorgespeeld aan een andere partij die de inboedel een tweede leven kan geven. Partijen zoals de kringloop kunnen inboedel kopen en vervolgens weer voor eerlijke prijzen verkopen zodat er in ieder geval nog iets met de spullen gebeurd en ze niet regelrecht op de sloop terecht komen.

Taken van een woningontruimer

Een woningontruimer heeft verschillende taken. Wilt u de taken van de woningontruimer verlichtten dan kunt u verschillende dingen doen om het werk (en ook de kosten) van de woningontruimer te verminderen.

U kunt beginnen met het inpakken van de spullen. Wanneer er spullen zijn die voor familie of kennissen interessant zijn, zullen deze apart gehouden moeten worden, de rest kan allemaal gezamenlijk ingepakt worden. Wanneer er spullen van veel waarde zijn, kan er contact gezocht worden met een veilinghuis of taxateur.

De woningontruimer zelf zal alle spullen direct leegtrekken, waarbij hij spullen van waarde vaak zal herkennen en apart zal houden voor eventuele verkoop. Met overige spullen die niets zullen opleveren zal ook vaak minder voorzichtig worden omgegaan. Zorg er dus voor dat duidelijk aangegeven is wat er niet meer gebruikt gaat worden. Als alle spullen uit de woning zijn, moeten woningen vaak ook nog bezemschoon opgeleverd worden. Zeker bij een huurwoning moet men aan verschillende dingen denken zoals het dichten van gaten, het verwijderen van vloerbedekking etc. De woningontruimer neemt al deze taken op zich.

Een geluidsisolerende muziekstudio bouwen

Mensen die zelf een instrument bespelen of familieleden of buren hebben die een instrument bespelen weten hoeveel geluidsoverlast dit voor omwonenden kan veroorzaken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type instrument dat diegene bespeelt, maar een drummer, trompetist of gitarist (elektrisch gitaar) kan aardig wat geluidsoverlast veroorzaken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het geluidsoverlast te reduceren. Zo zijn er veel mensen die proberen om zelf een geluidsdichte cabine te bouwen. Dit zorgt er wel vaak voor dat de akoestiek van het geluid verloren gaat. Wanner je de oefenruimte ook wilt gebruiken om bijvoorbeeld muziek of geluid op te nemen, kan dit beter in een geluidsisolatie muziekstudio worden gedaan.

De bouw van een muziekstudio

Met het bouwen van een muziekstudio kunnen vele voordelen worden behaald, zeker wanneer het om iemand gaat die een instrument bespeelt dat veel geluid maakt. Door een geluidsdichte muziekstudio kan men voorkomen dat buren regelmatig aan de duur staan om te vragen of het wat zachter kan, of dat er afspraken moeten worden gemaakt voor speciale tijden waarop je mag repeteren. Met een geluidsisolatie muziekstudio zorgt men ervoor dat de klanken van een drumstel binnen de 4 muren van de muziekstudio blijven en niet verder rijken dan de woning zelf. Hierdoor kan de drummer dag en nacht oefenen. Deze ruimtes worden zo ingericht dat er ook goede akoestiek is, waardoor er dus ook mogelijkheden zijn om opnames te doen.

Er zijn verschillende soorten muziekstudio’s, waarbij allerlei mogelijkheden zijn. Bij een muziekstudio moet men kijken naar de dikte van de wanden en de grootte. Heeft men een bepaalde ruimte waarin de studio gebouwd kan worden, dan kan de muziekstudio hier geheel op aangepast worden. De dikte van de wanden bepaald de hoogte van de isolatie. Het bedrijf Esmono Sound BV is gespecialiseerd in het maken van deze geluidsstudio’s die verschillende varianten bieden met wanden van 50 mm en 80 mm, daarnaast zijn er ook muziekstudio’s met dubbele wanden welke de beste geluidsisolatie bieden.

De muziekstudio kan in de vorm van een bouwpakket worden besteld, waarna men deze zelf in elkaar kan zetten, ook is het mogelijk om de muziekstudio op locatie te laten monteren door een specialist.

Nu de tijd om te verbouwen

De huizenmarkt trekt gelukkig weer een beetje aan, anderzijds hebben toch veel mensen nu zo hun twijfels om ergens anders te gaan wonen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk ook om je eigen huis te gaan verbouwen. Op die manier kun je echt wat investeren in je huidige woning en is het misschien niet eens meer nodig om te verhuizen! Vaak heeft een woning meer mogelijkheden dan waar aan wordt gedacht. Door een professional in te schakelen kun je al gauw inzien dat je meer uit je huidige woning kunt halen dan je nu doet, misschien met wat aanpassingen. Verbouwen is echter een klus welke ook flink wat kosten met zich mee kan brengen, wanneer er echter plannen zijn om te gaan verbouwen is het echter nu het moment!

Kosten lager
Verbouwen is nog nooit zo goedkoop geweest, de prijzen voor het verbouwen van je woning zijn in de afgelopen vijf jaar gedaald met 15 tot 20 procent. Dit komt onder andere door het lage BTW-tarief welke wordt gehanteerd en daarnaast is er sprake van meer samenwerkingen in de bouw. Ook voor ondernemers zijn de bouwmaterialen op dit moment verkrijgbaar voor een meestal lagere prijs waardoor het verbouwen van je woning een wat goedkopere klus is dan dat dit vijf jaar geleden was.

Uitvoering van de verbouwing
Uiteraard is het goedkoper worden van een verbouwing niet altijd de beste reden om met een verbouwing aan de slag te gaan. Je wilt natuurlijk ook dat deze goed zal worden uitgevoerd. Je kunt hierbij kiezen voor een plaatselijk bedrijf zoals een bouwbedrijf Oud-Gastel, of juist kiezen voor een overkoepelende organisatie voor bouwbedrijven. Belangrijk is in ieder geval dat je je van te voren goed laat inlichten en informeren over de mogelijkheden van de verbouwing maar ook op wat voor manier het bouwbedrijf voor jou hierin iets kan betekenen. Maak hierbij duidelijk afspraken en stel een budget op zodat je zeker weet dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Controleren
Wanneer je gaat verbouwen zijn er erg veel factoren waar je rekening mee dient te houden. In eerste instantie is het aan te raden om een bouwbedrijf samen met jou naar de plannen te laten kijken, zo kunnen eventuele fouten worden aangepast en kan hier een passende oplossing voor worden gezocht. Kijk na of er eventueel een bouwvergunning nodig is en laat je ondersteunen wanneer er een vergunning dient te worden ingediend. Dit voorkomt onnodig oponthoud. Belangrijk is om tijdens te verbouwingen ook regelmatig te informeren naar de status, wat er nog gedaan dient te worden en het bouwbedrijf te controleren. Zo kan op tijd ingegrepen worden wanneer het niet helemaal loopt zoals gepland was.