Het aanleggen van een tuin doe je zo

Een kwalitatieve en sfeervolle tuin is natuurlijk zeer interessant om aan te leggen. Op deze manier kunt u tot rust komen in uw tuin, activiteiten organiseren en mensen ontvangen in de tuin en dan natuurlijk vooral in de zomerse periode. Wanneer u aan de slag gaat met uw tuin zijn er een aantal aspecten waar u de aandacht op moet vestigen. Wij zullen u in dit artikel voorzien van een aantal praktische tips en tricks rondom de aanleg van een tuin.

Kosten

Het aanleggen van een tuin is natuurlijk niet gratis en hier moet u dan ook rekening mee houden. Allereerst moet u de afweging maken of u de aanleg gaat uitbesteden aan een hovenier of dat u de klus zelf zal realiseren. Heeft u geen ervaring met het klussen in de tuin? Dan raden wij u aan om een aantal hoveniers een vrijblijvende offerte op te laten stellen. Zo heeft u een duidelijk inzicht in de werkwijze, de kosten en het type persoon dat u voor u heeft.
De meeste overige kosten gaan zitten in de aanschaf van extra’s in de tuin, zoals een betrouwbare tuinkas of een mooie vijver. Heeft u hier geen budget voor? Geen probleem! Er zijn tal van andere manieren om uw tuin op een sfeervolle manier in te richten.

Het inrichten

Er zijn een aantal stappen voor het inrichten en ontwikkelen van een nieuwe tuin. U moet allereerst beginnen met het maken van een ontwerp dat past bij uw wensen en behoeften. U kunt gemakkelijk inspiratie opdoen in verschillende bladen, op beurzen of gewoon bij u in de straat.
Hiernaast moet u zorgen dat alles zal passen in de tuin. Het inmeten is dus een belangrijk aspect bij het aanleggen, want hierdoor weet u of het allemaal wel of niet past. Hierna is het verstandig om het grondwerk op een goede manier te doen. Vaak moet u hier voor iemand inhuren, want er zijn de nodige gereedschappen voor nodig. Hierna is het tijd voor het straatwerk, de tuinafscheiding en de beplanting. Dit zou u eventueel zelf kunnen uitvoeren ook al heeft u geen ervaring.