Hoe voorkom ik een dak lekkage?

Voorkomen is inderdaad het juiste woord. Want voorkomen is beter dan genezen. Helaas is het niet mogelijk om vrij wel snel te zien of je dak in een zwakkere staat. Je gaat niet elke dag het dak op om te kijken of alles in orde is. Helaas valt het niet zo snel op of de conditie van het dak in orde is je gaat niet elke dag het dak op. Plan daarom ongeveer twee keer per jaar een moment waarop je de ladder uit de schuur haalt en het dak inspecteert.

Oké het moment is aangebroken, en nu? Zorg dat je natuurlijk wel veilig op de ladder staat, maak het dak vrij van bladeren en vuil.

Om dak lekkage te voorkomen hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet:

  1. Loop regelmatig een rondje om het huis om te kijken of er sprake is van een beginnende dak lekkage of het dak zwakke plekken heeft. Veel woningen die voor 1985 gebouwd zijn, zijn niet goed geïsoleerd. Dan is het belangrijk dat je goed in de gate houdt of er zwakke plekken zijn. Als je een rondje gaat lopen om je huis is het aan te raden om een rondje te lopen als er sprake is van noodweer, de meeste schade aan daken worden veroorzaakt door noodweer.
  2. De buitenkant is natuurlijk ontzettend belangrijk maar de binnenkant ook, het is daarom ook belangrijk om te kijken of erbinnen ook sprake is van schade aan je dak of beginnende lekkages.
  3. Het is zeker aan te raden om jaarlijks een loodgieter bedrijf in te huren de kans is erg klein dat je over die kennis beschikt van lekkages.

Als je een loodgietersbedrijf in huurt die na kijkt of je dak geen last heeft van schade die kan uitgroeien tot lekkages. Door dit ieder jaar te doen kun je een beginnende lekkage op tijd ontdekken en dus nog op tijd maatregelen treffen.

Is het nodig om elk jaar een bedrijf in te huren? Jazeker als je dat niet elk jaar doet en je een lekkage krijgt dan zijn de koste ontzettend hoog. Als je elk jaar een bedrijf in huurt ben je natuurlijk veel goedkoper uit.  Een dak lekkage is eenvoudig te herkennen door het binnendringen van vocht. Op dit moment bent u dan eigenlijk al te laat. De schade is al aangericht. Voorkom meer schade door direct een expert in te schakelen om de lekkage van het dak te herstellen.

Voorkomen is beter dan genezen.