Wat is de beste plaats voor een jacuzzi?

Iedereen die een jacuzzi heeft mag zichzelf de hemel in prijzen, want wat is er nu niet fijner dan even lekker ontspannen en de boel de boel te laten? Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en gewoon relaxen in je eigen comfortzone. Dat zou voor de meesten het droombeeld zijn van een eigen jacuzzi in huis hebben. Mensen die er net één hebben aangeschaft kijken nu al reikhalzend uit naar dat moment, maar voor het zover is staan ze nog voor een dilemma; waar kan je deze installeren en wat is nu de beste plek? We zetten de opties even op een rij.

In de tuin

Het merendeel van de jacuzzi’s worden over het algemeen in de tuin geplaatst. Het is namelijk bewezen dat het beter is voor je lichaam als deze zich in de buitenlucht bevindt. Helemaal in de wintermaanden doet een warme jacuzzi die buiten staat goed voor je lichaam. Echter zijn niet modellen geschikt om in de tuin te plaatsen. Let daar dus op bij de aanschaf van een jacuzzi. Indien je er één hebt die wel geschikt is voor de tuin is het belangrijk dat je deze wel dicht bij huis plaatst. Het is namelijk niet fijn om in de wintermaanden zonder kleren buiten te lopen. Ook is het beter om de jacuzzi in open lucht te installeren en niet onder bomen vanwege bladeren en vogels. Eventueel zou je er ook een windscherm voor kunnen installeren zodat je niet meteen kou vat.

In de badkamer

Normaliter worden jacuzzi’s dus in de tuin geplaatst, maar het is ook mogelijk om deze in huis te installeren. Echter moet je dan wel met meerdere punten rekening houden. Eén van die punten is de ruimte die een jacuzzi inneemt. In de tuin heb je vaak genoeg ruimte, maar als je de badkamer bekijkt, is dit maar een klein hok. Een jacuzzi neemt dus veel ruimte in beslag. Belangrijk is dus dat de ruimte groot genoeg is. Ook moet je rekening houden met dat een jacuzzi niet eenvoudig door een deuropening kan. Pak deze dus pas uit in de juiste ruimte. Tevens moet je ook letten op de ondergrond, want een jacuzzi weegt nu eenmaal enkele honderden kilo’s. Indien je aan deze punten kan voldoen is het geschikt om een jacuzzi in jouw badkamer te plaatsen.