Woningontruiming

Wanneer iemand gaat verhuizen zal er vaak een verhuisbedrijf worden ingeschakeld. Wanneer iemand naar een seniorenwoning verhuisd of tot overlijden komt zal de woning vaak compleet ontruimd moeten worden.

Vaak worden de belangrijkste spullen door familieleden en kennissen verhuisd, maar de overgebleven spullen blijven vaak staan. Zeker na een overlijden hebben familieleden of kennissen vaak veel moeite met het leegtrekken van de woning. Hiervoor zijn er mogelijkheden om een woningontruimer in te schakelen. De woningontruimer kan er voor zorgen dat de complete inboedel verwijdert wordt en eventueel wordt doorgespeeld aan een andere partij die de inboedel een tweede leven kan geven. Partijen zoals de kringloop kunnen inboedel kopen en vervolgens weer voor eerlijke prijzen verkopen zodat er in ieder geval nog iets met de spullen gebeurd en ze niet regelrecht op de sloop terecht komen.

Taken van een woningontruimer

Een woningontruimer heeft verschillende taken. Wilt u de taken van de woningontruimer verlichtten dan kunt u verschillende dingen doen om het werk (en ook de kosten) van de woningontruimer te verminderen.

U kunt beginnen met het inpakken van de spullen. Wanneer er spullen zijn die voor familie of kennissen interessant zijn, zullen deze apart gehouden moeten worden, de rest kan allemaal gezamenlijk ingepakt worden. Wanneer er spullen van veel waarde zijn, kan er contact gezocht worden met een veilinghuis of taxateur.

De woningontruimer zelf zal alle spullen direct leegtrekken, waarbij hij spullen van waarde vaak zal herkennen en apart zal houden voor eventuele verkoop. Met overige spullen die niets zullen opleveren zal ook vaak minder voorzichtig worden omgegaan. Zorg er dus voor dat duidelijk aangegeven is wat er niet meer gebruikt gaat worden. Als alle spullen uit de woning zijn, moeten woningen vaak ook nog bezemschoon opgeleverd worden. Zeker bij een huurwoning moet men aan verschillende dingen denken zoals het dichten van gaten, het verwijderen van vloerbedekking etc. De woningontruimer neemt al deze taken op zich.